Őszi fogós receptek hűlő vizekre 2020 - 10. rész Első ködös napok fokhagymás pontyos eledele

2020.nov. 2.
4 874 Megtekintés

Bővebb információ: bit.ly/34P97wo
Novemberben már nem meglepő, hogy reggelente ködbe burkolódznak a tavak, és a nappali felmelegedés is igencsak visszaesett már. A halak étvágya a víz hűlésével is csökken, és vannak olyan esetek, amikor csak a legtisztább, legnaturálisabb keverékek vezetnek eredményre. A fokhagyma régóta kedvelt ízesítője a pontyos etetőanyagoknak, nem véletlenül. A hűlő vizekben is jól működnek a kukorica alapú csalogatóanyagok, a már említett fokhagymás ízesítéssel, ennek ékes példája ez az összeállítás.
A BlendeX 2 in 1 - Fokhagyma + Mandula remek alapot képez ennek a keveréknek, de ezt is lehet még tovább turbózni kevés SpéciAdditive - Fokhagyma kivonattal. Első körben ezt a sűrű adalékot kell a száraz anyaggal elegyíteni, majd jöhet a megfelelő mennyiségű víz hozzáadása. A keverék pihentetése közben érdemes a Fluo Micro Method Feed Pellet - Ördögűzőt is megnedvesíteni. Ez egyszerű mutatvány, mindössze 1 dl vizet kell a doboz tartalmára önteni, és összerázni.
Az etetőanyag pihentetése után át kell törni azt egy közepes lukbőségű rostán, majd ebbe belekeverni a pelleteket. Csalinak kisméretű pop up, vagy wafter csalikban érdemes gondolkodni, mint például a Pro Method Pellet 7 mm - Fokhagyma. A keverék method kosárba történő töltése után a gombócot lehet tovább aromázni a csomagban található BlendeX Serum - Fokhagyma + Mandulával.
Első ködös napok fokhagymás pontyos eledele
1 csg BlendeX 2 in 1 - Fokhagyma + Mandula
1 csg Fluo Micro Method Feed Pellet - Ördögűző
100 ml SpéciAdditive - Fokhagyma kivonat
Csali: Pro Method Pellet 7 mm - Fokhagyma
Plusz aroma: BlendeX Serum - Fokhagyma + Mandula
A recept hozzávalóit egész, bontatlan csomagolásban szállítjuk, tehát nem a receptben meghatározott részmennyiség kerül kiszállításra!

Megjegyzés
 • What size of hook?

  Kyaw KyawKyaw Kyaw27 napja
 • Biztos sok halat lehet ezzel a keverékkel fogni de egy kicsit túlzásnak találom hogy egy 1 napos peca alkalmával dobáljak be a vízbe 7760 Ft értékbe etetőanyagot.

  AlexAlex28 napja
  • Szerintem sokkal olcsobban is meglehet oldani hogy fogj pár kispontyot vagy keszeget ,nagyon sok tó tulvan már telepitve halakkal (pontyokkal) lassan ezeknek a drága etetés variácioknak nem lessz értelme.

   GyulaGyula26 napja
  • Szerintem methoddal nem is feltétlen használod el az egészet, mert hidegben ritkábban dobsz, amúgy az árnak több, mint fele aroma és csali, amiknek jó nagy része nem is kerül használatra, úgyhogy kb a felét költheted el

   Olivér Gábor DomjánOlivér Gábor Domján28 napja
 • Kipróbálom a Tiszán azt hiszem,mert semmi kapás nincs.

  TISZAI HORGÁSZAT RIVER FISHING FHD 4KTISZAI HORGÁSZAT RIVER FISHING FHD 4K28 napja
 • Kedves haldorádó! A pro method pelletek, és fluo method waftetsek méretei a henger átmérőjére, vagy magasságára értendők

  Olivér Gábor DomjánOlivér Gábor Domján28 napja
HUworld